Uuteenkaupunkiin menevän työmatkaliikenteen aikataulut selvillä

Porin kaupunki on jo aiemmin ilmoittanut käynnistävänsä kuljetuskokeilun, jolla halutaan madaltaa porilaisten kynnystä hakeutua Valmet Automotiven autotehtaalle töihin. Liikenne aloitetaan 8. toukokuuta kello 4.00.

Bussi kulkee maanantaista perjantaihin palvellen tiettyä vuoroa. Aamuvuorojen linja-auton lähtö on Porin torilta (laituri 8) kello 4.00 ja paluu autotehtaalta lähtee kello 14.50. Vastaavasti iltavuoron lähtö samalta laiturilta torilta on kello 12.30 ja paluu autotehtaalta lähtee kello 23.20. Matka kestää 1 tunti 40 minuuttia.

– Päivän aikana ei siis ajeta kahden vuoron kyytejä, vaan linja-auto kulkee sen vuoron mukaan, jossa kulkee enemmän porilaisia. Iltavuorolaisia autotehtaalle vievä linja-auto odottaa kuitenkin aamuvuoron päättymiseen asti, ja lähtee tehtaalta kello 14.50 tuoden halukkaat paluukyydillä Poriin, kuvailee Porin kaupungin yhteyspäällikkö Pasi Pitkänen.

Liikenne alkaa aamuvuorolla ja iltavuoroon siirrytään 15. toukokuuta. Kulloinkin ajettava vuoro löytyy tulevaisuudessa Porin Linjojen verkkosivuilta. Vuorot ajetaan suoraan reittiä Porin tori (laituri 8) – Länsi-Porin Prisman pysäkki, Eteläväylä – Uudenkaupungin autotehdas.

Menolipun hinta on 5,20 euroa ja kuukausilippu on 170 euroa. Toukokuun kuukausilipun hinta on 133 euroa. Lippua ei makseta bussissa, vaan kukin työmatkalainen ilmoittautuu bussissa olevaan listaan. Matkat peritään työntekijän palkasta kerran kuukaudessa.

– Mikäli kuljetusta käyttää työsuhdetta edeltävässä koulutuksessa oleva henkilö, matkat peritään ensimmäisen palkan yhteydessä. Ilmoittautuessaan listaan työntekijä tai koulutuksessa olija sitoutuu matkojen palkasta pidätykseen, toteaa Pitkänen.

Liikenne on aluksi kokeiluluoteista ajalla 8.5.2017-31.8.2017. Tänä aikana selvitetään todellinen tarve ja tarvittavat käytännön järjestelyt. Tarjontaa voidaan kasvattaa kokeilun aikana kysynnän mukaan. Myös muiden kuin porilaisten työmatkalaisten mukaan ottaminen selvitetään kokeilun kuluessa. Liikenne jatkuu kokeilujakson jälkeen tarpeen mukaan.

– Kokeilu tullaan ajamaan Porin Linjojen tilausliikenteenä eli se on tarkoitettu vain autotehtaan työntekijöille tai siellä koulutuksessa oleville, sanoo Pitkänen.

                 Lisätietoja antavat:

Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, puh. 044 701 1010
Pasi Pitkänen, yhteyspäällikkö, puh. 044 701 1023