Palvelukuvaus

Porin Linjat Oy:n palvelukuvaus

 

DSC_0233 copy1. Tarjottavat liikennepalvelut

Porin Linjat Oy harjoittaa ja hoitaa paikallisliikennettä Porin kaupungin ja lähikuntien alueella sekä tilausajoliikennettä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

2. Palveluista ja niiden muutoksista tiedottaminen

Tarjottavista palveluista ja muutoksista tiedotetaan verkossa, linja-autoissa sekä Porin kaupunkialueella ilmestyvissä lehdissä.

3. Käytössä olevat liput ja niiden hinnat

Käytössä olevista lipuista ja niiden hinnoista tiedotamme verkkosivuillamme osoitteessa www.porinlinjat.fi. Hinnoittelussa noudatamme Porin kaupungin määrittelemää hinnoittelua.

4. Informaatio- ja lippujärjestelmiin kuuluminen

Porin Linjat Oy:n linja-autoliikenteessä toimivat kaikki Matkahuollon ja Porin kaupunkiliikenteen kortit. Lippuja voi ostaa lipputoimistosta joka sijaitsee palvelupiste Porinassa, Yrjönkatu 6B Pori. Verkkosivuillamme voi lisäksi käyttää Matkahuollon ylläpitämää reittihaku – palvelua.

5. Käytössä olevat ajoneuvot ja niiden mahdollinen matalalattiaisuus ym.

Porin Linjat Oy:llä on käytössä 52 linja-autoa joista 40 kappaletta on matalalattiakalustoa. Tilausajokalustosta käytössämme on 46-paikkainen ja kaksi 50-paikkaista wc:llä ja WLAN:lla varustettua tilausajobussia sekä yksi 21-paikkainen pikkubussi. Bussit ovat teknisesti hyvässä kunnossa, siistejä ja hyvin soveltuvia linja- ja tilausajoliikenteeseen.

6. Asiakastyytyväisyyden mittaaminen

Porin Linjat Oy:llä on käytössä laatujärjestelmä. Laatujärjestelmämme edellyttämällä tavalla keräämme kaiken meille tulevan asiakaspalautteen ja käsittelemme ne nopealla vasteajalla. Verkkosivuillamme on mahdollisuus antaa myös palautetta.

7. Valitusten käsittely, hinnan palautus, sopimuksen purku ja vahingonkorvaukset.

Kaikki reklamaatiot, vahingonkorvausasiat ja sopimukset käsitellään järjestelmällisesti liikennetoimistossa. Käsittelyn jälkeen asiakkaalle kerrotaan vastine henkilökohtaisesti. Mikäli reklamaatio edellyttää rahallista korvausta, tutkitaan onko korvaukselle riittävät perusteet.

8. Erityisryhmien käytössä olevat palvelut, avustaminen, tiedottaminen ja tarpeiden huomioiminen

Porin Linjat Oy:n linja-autoista on noin 40 kappaletta matalalattia-autoja jotka soveltuvat vanhusten ja liikuntarajoitteisten kulkuun korkeita busseja paremmin; matalalattia-autojen keskiosassa on paikka pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Lisäksi ajamme Porin kaupunkialueella yhtä itä-länsi -suuntaista palvelulinjaa. Palvelulinja kiertää päivittäisasioinnin kannalta keskeisten toimintojen kautta.

Keskusta-aluetta operoidaan pohjois-eteläsuunnassa lyhyen vuorovälin citylinjalla. Citylinja mahdollistaa sujuvan liikkumisen keskussairaalan, matkakeskuksen, kauppatorin ja Puuvillan välillä.

9. Porin Linjat Oy on vammaiskorttikohde

EU:n Vammaiskortti on nyt käytössä myös Suomessa. Me Porin Linjat Oy olemme mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Meillä vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä.

Porin Linjat Oy