Lastenvaunujen kanssa matkustetaan jatkossakin maksutta Porissa

1492

 

Maksuttomat matkat pientä lasta vaunuissa tai rattaissa kuljettavalle matkustajalle jatkuvat Porin paikallisliikenteessä ensi vuonnakin. Maksuttomuus on tulossa pysyväksi käytännöksi. Sama maksuttomuus on voimassa myös Ulvilaan matkustettaessa 31.12.2020 asti. Maksuttomuutta on kokeiltu helmikuun ja joulukuun välisenä aikana ja se on antanut positiivisia tuloksia.

– Kokeilun aikana paikallisliikenteen vuoroilla matkusti noin 17 000 henkilöä lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa. Edellisenä vuotena vaunujen tai rattaiden kanssa matkustettiin noin 3300 kertaa paikallisliikenteessä, joten matkustajien määrän nousu on ollut huima, iloitsee suunnittelija Merika Lanne Porin kaupungilta.

Kuljetuista matkoista kerätään dataa rahastuslaitteiden tuottaman nousupysäkkitiedon avulla. Sen perusteella eniten lasten kanssa matkustettiin asioimaan Porin keskustaan. Lähes sadan nousukerran pysäkkejä olivat Satasairaala, matkakeskus, Keskusaukio, Teljäntori, kauppatori ja Puuvilla. Keskustan ulkopuolella matkustajat nousivat pysäkeiltä tasaisesti, mutta pysäkit Vähäraumantien varrella, Sampolassa ja Pormestarinluodossa olivat suosittuja.

Joukkoliikennejaosto on päättänyt lippu-uudistuksesta, jossa vaunujen tai rattaiden kanssa matkustaminen muuttuu maksuttomaksi. Lippu-uudistuksen myötä maksuttomuus tulee voimaan Porissa ensi kesänä, mutta koko kevään voi matkustaa kokeilun tapaan maksutta.