Palvelukuvaus

 1. Tarjottavat liikennepalvelut
  Porin Linjat Oy harjoittaa ja hoitaa paikallisliikennettä Porin kaupungin ja lähikuntien alueella sekä tilausajoliikennettä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Turvallisuus, ja voimassa olevan lainsäädännön noudattaminen ovat yhtiön toiminnan tukipilareita.
 2. Palveluista ja niiden muutoksista tiedottaminen
  Tarjottavista palveluista ja muutoksista tiedotetaan verkossa, linja-autoissa sekä Porin kaupunkialueella ilmestyvissä lehdissä.
 3. Käytössä olevat liput ja niiden hinnat
  Käytössä olevista lipuista ja niiden hinnoista tiedotamme verkkosivuillamme osoitteessa www.porinlinjat.fi. Hinnoittelussa noudatamme Porin joukkoliikenneviranomaisen määrittelemää hinnoittelua.
 4. Informaatio- ja lippujärjestelmiin kuuluminen
  Porin Linjat Oy:n linja-autoliikenteessä toimivat kaikki Matkahuollon ja Porin kaupunkiliikenteen kortit. Lippuja voi ostaa lipputoimistosta joka sijaitsee palvelupiste Porinassa, Yrjönkatu 13 Pori.
 5. Käytössä olevat ajoneuvot ja niiden mahdollinen matalalattiaisuus ym.
  Porin Linjat Oy:llä on käytössä 52 linja-autoa joista 40 kappaletta on matalalattiakalustoa. Tilausajokalustosta käytössämme on 46-paikkainen ja kaksi 50-paikkaista wc:llä ja WLAN:lla varustettua tilausajobussia sekä yksi 21-paikkainen pikkubussi. Bussit ovat teknisesti hyvässä kunnossa, siistejä ja hyvin soveltuvia linja- ja tilausajoliikenteeseen.
 6. Asiakastyytyväisyyden mittaaminen
  Porin Linjat Oy:llä on käytössä laatujärjestelmä. Laatujärjestelmämme edellyttämällä tavalla keräämme kaiken meille tulevan asiakaspalautteen ja käsittelemme ne nopealla vasteajalla. Verkkosivuillamme on mahdollisuus antaa myös palautetta.
 7. Valitusten käsittely, hinnan palautus, sopimuksen purku ja vahingonkorvaukset.
  Kaikki reklamaatiot, vahingonkorvausasiat ja sopimukset käsitellään järjestelmällisesti liikennetoimistossa. Käsittelyn jälkeen asiakkaalle kerrotaan vastine henkilökohtaisesti. Mikäli reklamaatio edellyttää rahallista korvausta, tutkitaan onko korvaukselle riittävät perusteet.
 8. Erityisryhmien käytössä olevat palvelut, avustaminen, tiedottaminen ja tarpeiden huomioiminen
  Porin Linjat Oy:n linja-autoista on noin 40 kappaletta matalalattia-autoja jotka soveltuvat vanhusten ja liikuntarajoitteisten kulkuun korkeita busseja paremmin; matalalattia-autojen keskiosassa on paikka pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Keskusta-aluetta operoidaan pohjois-eteläsuunnassa lyhyen vuorovälin citylinjalla. Citylinja mahdollistaa sujuvan liikkumisen Musan, urheilukeskuksen, Satasairaalan, matkakeskuksen, kauppatorin ja Puuvillan välillä.
 9. Porin Linjat Oy on vammaiskorttikohde
  EU:n Vammaiskortti on nyt käytössä myös Suomessa. Me Porin Linjat Oy olemme mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme. Meillä vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä.
 10. Puolesta-asiointi
  Toisen täysi-ikäisen henkilön puolesta-asiointiin tarvitset valtakirjan. Valtuutuksen tarkoituksena on antaa toiselle henkilölle oikeudet hoitaa valtakirjan antajan ja Porin Linjat Oy:n välistä asiakassuhdetta. Näitä ovat mm. matkakortin hankinta, sulkeminen, lippulataukset tai selvitykset sekä asiakassuhteen tai matkakortin lopettaminen. VALTAKIRJAPOHJAN SAAT LADATTUA TÄSTÄ

– Porin Linjat Oy