Palvelukuvaus

 1. Tarjottavat liikennepalvelut
  Porin Linjat Oy harjoittaa ja hoitaa paikallisliikennettä Porin kaupungin ja lähikuntien alueella sekä pienissä määrin alueellista tilausajoliikennettä. Turvallisuus ja voimassa olevan lainsäädännön noudattaminen ovat yhtiön toiminnan tukipilareita.
 2. Palveluista ja niiden muutoksista tiedottaminen
  Tarjottavista palveluista ja muutoksista tiedotetaan verkossa, linja-autoissa sekä Porin kaupunkialueella ilmestyvissä lehdissä.
 3. Käytössä olevat liput ja niiden hinnat
  Käytössä olevista lipuista ja niiden hinnoista vastaa Porin joukkoliikenne, https://pori.fi/pjl.
 4. Informaatio- ja lippujärjestelmiin kuuluminen
  Porin Linjat Oy:n linja-autoliikenteessä on käytössä valtakunnallinen Waltti lippu- ja maksujärjestelmä. Joukkoliikenteen lippuja voi ostaa kuljettajalta käteisellä, lähimaksulla, Waltti Mobiili-sovelluksesta tai Waltin verkkokaupasta.
 5. Käytössä olevat ajoneuvot ja niiden mahdollinen matalalattiaisuus ym.
  Porin Linjat Oy:llä on käytössä 52 linja-autoa. Paikallisliikenteessä käytetään vähäpäästöistä matalalattiakalustoa. Kaikkien ajoneuvojen käyttövoimana on uusiutuva diesel (HVO).
 6. Asiakastyytyväisyyden mittaaminen
  Porin Linjat Oy:llä on käytössä laatujärjestelmä. Laatujärjestelmämme edellyttämällä tavalla keräämme kaiken meille tulevan asiakaspalautteen ja käsittelemme ne nopealla vasteajalla. Verkkosivuillamme on mahdollisuus antaa myös palveluumme liittyvää palautetta. Porin joukkoliikenne vastaa reitti- ja aikataulusuunnittelusta sekä näihin liittyvien palautteiden käsittelystä.
 7. Valitusten käsittely, hinnan palautus, sopimuksen purku ja vahingonkorvaukset.
  Kaikki reklamaatiot, vahingonkorvausasiat ja sopimukset käsitellään järjestelmällisesti liikennetoimistossa. Käsittelyn jälkeen asiakkaalle kerrotaan vastine henkilökohtaisesti. Mikäli reklamaatio edellyttää rahallista korvausta, tutkitaan onko korvaukselle riittävät perusteet.
 8. Erityisryhmien käytössä olevat palvelut, avustaminen, tiedottaminen ja tarpeiden huomioiminen
  Porin Linjat Oy:n linja-autoista lähes kaikki ovat matalalattia-autoja jotka soveltuvat vanhusten ja liikuntarajoitteisten kulkuun korkeita busseja paremmin. Matalalattia-autojen keskiosassa on paikka pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Keskusta-aluetta operoidaan pohjois-eteläsuunnassa lyhyen vuorovälin citylinjalla. Citylinja mahdollistaa sujuvan liikkumisen Musan, urheilukeskuksen, Satasairaalan, matkakeskuksen, kauppatorin ja Puuvillan välillä.
 9. Strategia
  Yhtiön strategiset tavoitteet muodostuvat paikallisesti ja globaalisti merkittävien asioiden ympärille. Ihmisten tarve liikkua tuottaa tarpeen joukkoliikenteelle ja ihmisten tekemän konkreettisen työn varaan rakennamme palvelutuotantomme. Ihmisten toimet vaikuttavat ympäristöömme, jonka puhtautta ja monimuotoisuutta tulee käytännön teoilla edistää. Monilla eri tasoilla tapahtuva kehittäminen edistää palvelumme laatua sekä parantaa elinympäristöämme.
  Kiteytettynä toimintamme keskiössä ovat ihmiset, ilmasto ja innovaatiot.

– Porin Linjat Oy