Joukkoliikenteen uudistukset etenevät, kymppikortin lataus päättyy

555

Kymppikorttien ostaminen ja lataaminen päättyy maaliskuussa, kausilippujen edulliset hinnat tarjolla vielä huhtikuussa.

Tämän viikon perjantain, 31. maaliskuuta 2023, jälkeen, Kyyti Likel-sovelluksesta ei voi enää ostaa Porin Linjat Oy:n vuoroilla käyviä uusia lipputuotteita. Sovelluksen kautta aiemmin ostettujen lipputuotteiden käyttöaika päättyy kokonaisuudessaan 4. kesäkuuta 2023.

Lisäksi perjantaina 31. maaliskuuta päättyy kymmenen matkan sarjalipun myynti. Ennen perjantaita matkakorteille ladattuja kymmenen matkan sarjalippuja sekä muita Porin Linjat Oy:n matkakorteille ladattuja lipputuotteita voi käyttää 31. elokuuta saakka, jonka jälkeen käyttämättömiä matkoja ei hyvitetä asiakkaille.

Käteisellä kuljettajalta voi ostaa kertalippuja sekä 5 ja 24 tunnin aikalippuja. 5 h aikalippu maksaa 5 euroa ja sillä voi matkustaa rajattomasti 5 tunnin ajan. 24 h aikalippu maksaa 8 euroa ja sillä voi matkustaa aina 24 tunnin ajan. Mikäli asiakas on käyttänyt kymmenen matkan sarjalippua esimerkiksi pääosin nopeaan asiointiin, 5 tunnin aikalippu on suositeltava korvaava tuote.

Waltti-järjestelmän käyttöönotto etenee

Kevään ja kesän 2023 aikana Porin joukkoliikenteessä otetaan käyttöön lippu- ja maksujärjestelmä Waltti. Siirtymällä on vaikutusta myös tällä hetkellä myynnissä oleviin lipputuotteisiin.

Kymmenen matkan sarjalipun tilalle tulee Waltin matkakortille ostettava arvolippu. Lisäksi kesällä linja-autoihin tulee toivottu muutos, kun matkustaja voi jatkossa maksaa matkansa myös lähimaksulla. Käteinen säilyy jatkossakin maksutapana.

Lähiviikkoina avataan Waltin verkkokauppa, josta voi tilata uuden matkakortin. Matkakortti postitetaan kotiin ja tämän jälkeen asiakas voi ostaa matkakortille Waltin verkkokaupassa kausilippuja tai ladata arvoa.

Lisäksi Waltti Mobiili-sovelluksen voi jo ladata omaan älypuhelimeen (sovellus löytyy sekä Google Play-kaupasta että App Storesta). Porin joukkoliikenteen reittiopas ja lipputuotteet tulevat sovellukseen käytettäväksi lähiviikkoina.

Kaikista muutoksista tiedotetaan Porin kaupungin kanavissa.